jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

ELVEK, TUDNIVALÓK, SZABÁLYZAT és GDPR

FŐOLDAL <<< | RÓLUNK <<< | 

Minden, amit a Közösségünkről tudni lehet! (SZABÁLYZAT, és GDPR)

„LÉTÜNKÉRT KÖZÖSSÉG”
Polgári Jogi Társaság
(PJT)

A címszavakra kattintva tudsz ugrálni a tartalom és a címszavak közt!

NEMZETI HITVALLÁS                                                                                                     

Mi a közösség célja?

Milyen eszme szerint működik?

Mit nyújthat a közösség Nekem?

A Közösségben végzendő feladatok

Az élelmiszerbiztonságról

Tagok toborzása a Létünkért Közösségbe.

Ellátó pont létrehozása

Termelés, gyártás...

Milyen anyagi kedvezményeket nyújt a közösség?

 

Mi határozza meg a termékek árát?

Honnan értesülök a folyamatos változásokról?

Hogyan vehetem igénybe a közösség által nyújtott szolgáltatásokat, kedvezményeket?

Hogyan lehetek tag?

Hogyan törölhetem regisztrációmat?

Visszaállítható-e a törölt regisztráció?

Megváltoztathatom-e a későbbiekben a regisztráció során megadott adatokat?

Kihez fordulhatok panaszommal? (Fontos!)

Egyéb, érdekesség.

Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)

Isten, áldd meg a magyart!

NEMZETI HITVALLÁS

Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.

Hisszük, hogy nemzeti kultúránk gazdag hozzájárulás az európai egység sokszínűségéhez.

Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.

Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.

Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.

Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi.

VIII. cikk

(1) Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.

(2) Mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, és joga van szervezetekhez csatlakozni.

 (5) Szakszervezetek és más érdek-képviseleti szervezetek az egyesülési jog alapján szabadon alakulhatnak és tevékenykedhetnek.

A törvénybefogalmazottakra hivatkozva tehát, működésünk törvényes és legális.

Tisztán látszik, hogy a fenti alaptörvények biztosította életfeltételeket sem életvitelünk, sem törvényeink adta lehetőségekkel nem lehet biztosítani! Bolygónk, és főként Országunk gazdagsága nem indokolja, hogy bárki éhezzen, fedél nélkül maradjon. Mint ahogy nem indokolt az sem, hogy szorongania, félnie keljen sokaknak a jövőt illetően, ha megélhetésükről van szó. 
Teljesen egyértelmű, hogy Kormányunk nem biztosítja sokak számára az élet feltételeit, nem gondoskodik kellő képpen polgárairól. Ez a tény jogot ad arra, hogy a polgárok lépéseket tegyenek saját jövőjük, megélhetésük biztosítására. Ezen jogoktól való megfosztás egyértelműen túlszárnyalná a rabszolgatartó társadalom fogalmát is. 

Ez a kezdeményezés nem más, mint emberi vágyak kezdeményezése, mely be nem jegyzett klubként működik. Tagjainak lehetősége van arra, hogy – a már leadózott jövedelmükből – olyan önellátást hozzanak létre, ami egyfajta áru és szolgáltatás cseréken alapul, melynek nyilvántartása belső elszámolási rendszeren alapul.  Elszámolási egysége a forint, mely cserealapot szolgál.

 

A Közösségben végzendő feladatok

A Közösség önállóan szerveződik, egyes tagjaik hajlandóak elvégezni a közös beszerzést,és egyéb feladatot a Tagok számára, míg mások szervezéssel, vagy éppen a rendszer építésével, fejlesztésével foglalkoznak. Az így elvégzett feladatok az Összefogás céljait támogatják, és mint önkéntes munka szabadon végezhető bárkinek!

A Közösségben több fajta feladat vár elvégzésre, melyet bárki vállalhat, és a Közösség maga dotálja kialakított elszámolási rendszerével!

Ilyen feladatok:

1. Tagok toborzása a Létünkért Közösségbe.

Ez a toborzó link: http://letunkert.hu/regisztracio?ajanlo=3

A végén ahol a 3-as van oda beírja a kódját – a 3-as helyére – az, aki KREDIT-et szeretne toborzásért. (Sajátját kódját,  vagy ha így érthetőbb: tagszámát!)

Így ez a link elküldve másoknak egyből a Közösségbe való beregisztrálást ajánlja fel.

Abban az esetben, ha egy új vendég regisztrál – nem kapott linken keresztül – megkérdezi a rendszer az ajánló kódját, és beírható annak a Tagnak a tagszáma (kódja), aki ajánlotta neki ezt a ehetőséget.
Ne feledd el megadni saját tagsági számod annak, akit Te protezsálsz a rendszerbe!

Ha a link útján ment a regisztrációra, akkor ez a mező már előre ki van töltve.

Toborzó link használata nem kötelező, de segíti a toborzást. Ha regisztrációkor nem írják be az ajánló kódját, akkor nem jár járulék senkinek!

2. Ellátó pont létrehozása

„100-as Ellátó” pontok működtetése, melynek lényege, hogy egy adott területen valaki a többi Tag ellátásával, tájékoztatásával, kiszolgálásával… foglalkozik. Ezekről bővebben a „GYIK”-ban olvashatsz a következő címszók alatt:

    - Mit kell tennem, hogy "100-s" ellátó lehessek?

    - A közösség ellátási rendszerének tervei

    - Mi is az a 100-as, 1000-es ellátó?

3. Termelés, gyártás...

A KREDIT-ek megszerzéséhez tartoznak még a következő lehetőségek:

a)  Saját termékek behozatala a Közösségbe. A terméked behozatala a Közösségbe, illetve annak elcserélése forintra, szintén egy a forint szerzési lehetőségek közül. Ennek módjáról a következő helyeken tájékozódhatsz bővebben:

    - Hogyan hozhatok terméket és szolgáltatást a rendszerbe?

    - 36-39 Termékek felvitelének útmutatója.

b) Szolgáltatásod behozatala a Közösségbe a Tagok számára. Ezzel is szerezhetsz megélhetést. A szolgáltatások behozatalának módjáról a következő helyeken olvashatsz:

    - Hogyan hozhatok terméket és szolgáltatást a rendszerbe?

    - Miért éri meg szolgáltatást feltenni a Létünkért Közösségbe?

    - Létünkért Közösség honlap kezelésének bemutatása. (19 perc 10 mp.-től)

    - 29-35 Szolgáltatások feltöltésének útmutatója.

c) Forint szerzési lehetőség, amikor a Közösség javára végzel egyéb munkát. Ilyen lehet a termelés pl.

Erről ITT, a „Keresünk” címszó alatt tájékozódhatsz!

Ide vonatkozóan:

Sajnos, sokan nem tudják a következőket:

  1. Az ember, Önmaga rendelkezik leadózott jövedelmével, és az nem „sarcolható” tovább.
  2. Az emberek élethez való joga kimondja, ha az ember úgy látja, hogy a megválasztott vezetés, nem gondoskodik kellő képpen az Ő biztonságáról, megélhetéséről…, jogában áll gondoskodni Önmagáról, és ezt másokkal összefogva is megteheti.

Úgy gondolom, hogy már régen megért a helyzet arra, hogy ezeket a lehetőségeket használva, az emberek saját kezükbe vegyék sorsukat. Egyedül félelmeiket kell leküzdeniük.

Egyesével, könnyebben megfélemlíthető az ember, csoportosan kevésbé!

A lényeg, hogy zárt közösségünk, TÖRVÉNYES!

Az élelmiszerbiztonságról

Felmerül a kérdés, ha a www.letunkert.hu rendszerbe bárki behozhatja a házi, háztáji termékét, mi lesz az élelmiszerbiztonsággal? 
Mit mondhatnék erre? Szerintetek, az engedéllyel rendelkező (HACCP) nagyüzemek, vagy Mariska néni lekvárja mérgezőbb, amiben még tartósítószer sincs? 
Én valahogy úgy látom, ha bemegyek egy multiba, ahol roskadásig van áru, nincs egy élelmiszer termék se – szinte – amiben ne lenne valamilyen mesterséges adalékanyag, ízfokozó-, színezék-, tartósító-, vagy egyéb. És itt nem csak csomagolt áruról beszélek! Nitrittel tartósított, pirosított húsok, íztelen, injekcióval pirosított paradicsomok… Valóban ez kell Nektek? 

Kötve hiszem, hogy a háztáji termékek vágnák gallyra az emberek egészségét! Persze nem kell ezzel egyet érteni. Ezért azt javaslom, hogy vegyél/cserélj attól, akiben megbízol, és meg van oldva a dolog! Azért az ellátó pontokat kezelő emberek oda fognak figyelni lehetőségeik szerint, ebben biztos vagyok, hiszen Ők Maguk is azt fogják használni. 

Ha azt kérdezed, mi van, ha valaki akarattal tesz – mondjuk – a házilag készített medvehagyma pesztóba, gyöngyvirág levelet – ami mérgező? 
Emberként, mindenre képesek vagyunk, csak megfelelő indok kell. Így aztán aki ilyent tesz, jó oka van rá. Mondjuk, van olyan szervezet, melynek nem tetszik tevékenységünk, és „beszivárogva” közénk, megfelelő botrányt tud így csiholni ahhoz, hogy ezt az egészet megfojtsa. Minden médiából ez az eset folyna, mint az otthon szülés áldozata esetében, csak hogy elriasszák az embert. A félelem nagy úr! De vajon hány embernek jut eszébe, megvizsgálni a valós körülményeket, és nem más, főleg a – mai – média által tálaltakra hagyatkozni?

Ne felejtsünk el még valamit!
Az Összefogás nem kíván élni a jelenlegi (multi érdekeket, esztelenül kiszolgáló) élelmiszer biztonsági előírásaival, bármennyire is ijesztő ez most így hirtelen Számodra. Csak, hogy tudd, az élelmiszerek csaknem 50% végzi kukába azért, mert lejárt a szavideje. Nem romlott, csak ez az előírás. Nem kívánom támogatni ezt az eszement ötletet, miközben kizsigereljük környezetünket, hogy élelmiszereket gyártsunk, és sokan éheznek. Ha nem tudtok bízni abban, hogy észrevesszük, hogy egy hagyma rohadt, sajnálom, de nem fogom kidobni, csak azért, mert a csomagolásra ráírtak valamit kötelező jelleggel.  Csak hogy tudjátok! Ez a szavidős dolog sem azért született, mert az embereket akarták óvni! Csupán piaci fogás! Az ember a leg értéktelenebb dolog a mai világban, egy gép többet ér, bármenyire is gondoljátok ezt másként. Aki úgy véli nem tud ezekkel az elképzelésekkel azonosulni, az ne jöjjön a Közösségbe! Ha meg itt van köztünk vegye tudomásul ezeket is! 

Mi a közösség célja? Milyen eszme szerint működik?

Cél:

A Létünkért Közösség, egy összefogás, mely a Magyar gazdaság fellendülését hozhatja!
Ebben az összefogásban, az emberek teremtő erejüket összevonva könnyítik meg saját, és egymás életét, oldják meg a nehézségeket.

Összefogás az egyéni-, a családi-, és a társadalmi életszínvonal javítására, betegségek megelőzésére, a természetes élet és gyógymódok használatára, a környezetvédelmére, a Magyar gazdaság fellendítésére, egy – a már leadózott jövedelemből való (saját, zárt csoportú) – gazdaság kialakítására KÖZÖSSÉG ( Összefogás) formájában, úgy, hogy a fejlődési programot, maga a közösség írja. Ez a folyamatosan alakított új élet program, teljesen harmóniában van – legalábbis igyekszik abban lenni – a természettel, és a természeti törvényekkel, így azt nem  használja ki többé, hanem megtanul azzal együtt élni és érvényesülni.
 
Az össefogás tagjai által összegyűjtött javakból (gépek, eszközök, termőföldek, munka, …) önellátó rendszert hoz létre a közösség, kezdve a közös beszerzés, termelés, feldolgozás… illetve a fogyasztásra, és használatra/felhasználásra kész termékek/javak tagokhoz való eljuttatására.
 
Az 1. lépcső a közös beszerzés, mely eleve 30-50 %-os megtakarítást jelenthet a tagok számára, akik engedik felmérni a szükségleteiket, hogy optimalizálni lehessen a termelést és az ellátást, árban és területi eloszlásban. Mivel az élethez mindenkinek joga van, cél, hogy Tagjainak a kínált lehetőségek, ne csak kedvezményesen, hanem alanyi jogon elérhetőek legyenek. (100% kedvezménnyel), ami nem utópia, csupán döntés, gondolat-, és tett összehangolás kérdése!
 Mindez: Magyar földön (és/vagy külhonba szakadt Magyarokkal, együtt működő más állampolgárokkal…), magyar (saját) munkaerővel – lehetőleg – magyar alapanyagból készül, jó minőségű, terményekkel, termékekkel (csak kivételes esetekben - csere alapú - import), szolgáltatásokkal… nem profit orientált módon.

Eszme:

Nincs „Én, Te, Ő”, csak MI. Ez jelenti EGYSÉGÜNKET a közösségben.
 
Nincs „Enyém, Tiéd. Övé, csak MIÉNK. Ez biztosítja ÖNZETLENSÉGEMET a közösségben.
 
Semmilyen kötelezettségem nincs a közösség felé, mert ez biztosítja SZABADSÁGOMAT.
 
Semmilyen elvárással nem leszek a közösség felé, mert ez fogja biztosítani számomra, hogy nem fogok benne CSALÓDNI soha.
 
Nem követelek semmit sem a közösségtől, mint ahogy azt a közösség sem teszi velem, hogy KONFLIKTUS mentes legyen az együttműködés.
 
A közösség működése olyan Összefogáson alapul, mely lehetővé teszi, hogy számomra az eddigieknél kedvezőbben oldja meg az egészséges élelemhez, életmódhoz szükséges információkhoz való jutást, szórakozást, és mindenféle ellátást.
 
„Bűntudat nélkül” képes leszek igénybe venni a közösség kínálta kedvező lehetőségeket, még akkor is, ha úgy érzem, nem tudtam eléggé támogatni annak munkáját.
 
A közösség adta lehetőségeket HASZNÁLNI és nem kihasználni fogom.
 
A közösség tagjaként igyekezni fogok, hogy megnyilvánulásaim a társaim felé pozitívak legyenek.
 
Nem fogok soha hivatalos szerveken keresztül a közösség ellen fordulni, mert saját döntésemből jöttem a közösségbe, és minden, ami velem történik, az én akaratom.
 
 Lehetőség szerint támogatom a közösség működését. Ugyanakkor, tudomásul veszem, hogy ez nem kötelességem, mint ahogy a közösségnek sem kötelessége Téged bármiben is támogatni!

Leegyszerűsítve: Amennyiben, sem fizika, sem szellemi korlátja nincs annak, hogy valamit tégy a közösségért, azaz nem fektetsz be „energiát”, nem is vehetsz ki, nem részesülsz előnyeiből, lehetőségeiből, csak a legcsekélyebb mértékben. 

Mit nyújthat a közösség Nekem?

 Jelenleg:

- 1. lépcsőben, élelmiszerellátás: Első sorban bio-, reform-, háztáji élelmiszerek, melyek alapja az egészség megőrzésének, annak visszanyerésének, de még a környezetvédelemnek is.

- közös beszerzés: Közös beszerzés segítségével csökkentjük a családi kiadásokat, a Közösség Tagjai számára. Ezzel elősegítjük, hogy minél többen hozzájussanak a fogyasztásra leginkább alkalmas élelmiszerekhez.

- termeltetés, nyersanyag feldolgozás: A Közösség lépéseket tesz az irányba, hogy saját berkein belül történjen meg a termelés, feldolgozás, és Tagokhoz való eljuttatás.

kiszállítás, ha azt helyileg valaki felvállalja: Mai „rohanó világunkban”, ahol – tagadhatatlanul – az emberek kiszipolyozása folyik, és nem marad sokaknak ideje még arra sem, hogy saját gyerekeikkel érdemben tudjanak foglalkozni, még az is jól jöhet sokaknak, hogy ellátmányukat házhoz vigyék.

- élelmiszer alapanyag ellátás: Nem csak nyersanyagokat, és félkész termékeket kívánunk beszerezni Tagjainknak, hanem készételeket is kínálunk majd egyre több helyen. Ezekben a kínálatokban főszerepet kapnak majd az úgynevezett „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”, melyet az Összefogás szorgalmaz, a civilizációs betegségek visszaszorítása, és a környezetvédelem érdekében. (Folyamatosan bővülő kínálat: háztartási cikkek, ruha, szórakozás…)

- szolgáltatások: Az Összefogás által tervezett program, teret enged minden – az embertársaikon segítő – megmozdulásnak, mely lehetővé teszi, az emberek és családok szociális helyzetének javítását!  Minden lehetséges szolgáltató, legyen az vendéglátó, oktatás, orvosi ellátás…, vagy bármi más, ha hajlandó a Létünkért Közösség Tagjainak kedvezményt adni, és a KREDIT-et elfogadni – tudván, hogy azt Közösségi Tagként felhasználhatja a Közösségen belül – máris javított embertársa szociális helyzetén. Ugyan akkor – tagadhatatlanul – saját Magát is jobb helyzetbe hozta. (már működő, és újonnan létrejövő szolgáltatások kedvezményes igénybevétele)

- termék feltöltése: A tagok számára megjelenési lehetőséget biztosítunk a honlapon, ahol saját termékeiket és szolgáltatásaikat bemutathatják a közösségi tagok számára. A regisztráció során kötelezően elfogadott szabályzat tartalmazza, hogy mindenki a saját feltöltött árujáért, szolgáltatásaiért önmaga felel. Azért a közösség nem vállal felelősséget, ezért minden tagot megkérek arra, hogy csak olyan terméket, szolgáltatást töltsön fel, ami megfelel a jogi szabályoknak és rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Ez nem jelenti azt, hogy a Pl: a házi lekvárodat nem ajánlhatod fel a Közösség többi Tagjának! Viszont, aki elfogadja Tőled, az a saját felelősségére teszi. Itt felhívom a figyelmedet, hogy a Közösségbe való belépéssel ezt el is fogadtad! Abban az esetben, ha már nem rendelkezik a termékkel, illetve a szolgáltatást nem nyújtja, kötelessége eltávolítani a megjelenített kínálatból. Az ebből származó károkért szintén a feltöltőt terheli a felelősség.

- internetes-, és személyes tájékoztatás (összejövetelek, előadások…)

- „Saját” média a korrekt tájékoztatáshoz… (sok minden, ami a HÍR-ekből kimarad!)

- információs anyagok a gyártott termékekről: (valós összetétel, élettani hatás, stb …) Felelősséggel tartozol, az általad kínált termékekért vagy szolgáltatásokért. Azzal kárt nem okozol Társaidnak.  A Közösség Tagjainak kínált dolgok bűncselekményekből nem származhatnak…

- „saját” betegellátás kiépítése, életmód tanácsadás

- napi ajánlatok

- rendezvények, összejövetelek, klubestek…

- együttműködő partnereinknél igénybe vehető kedvezmények, szolgáltatások

 

Milyen anyagi kedvezményeket nyújt a közösség?

A közös beszerzésből-, saját területen való termelésből-, a saját gép és eszközhasználatból és munkaerőből származó előnyök kovácsolnak igazán nagy kedvezményeket majd, de nem elhanyagolható tény, hogy a kizárásra került kis és nagykereskedők is további kedvezményeket eredményeznek.

Mi határozza meg a termékek árát?

Elsősorban az előállítási költség, és a beszerzési ár. Legyen az saját üzemben előállított vagy felvásárolt késztermék. (Megjegyzés: azonos termék lehet különböző árkategóriában, függően attól, milyen volt a beszerzési forrás!

Saját termékeink - "Létünkért Összefogás Terméke" - igyekeznek a legjobb minőségűek, és a legolcsóbbak lenni!) 

A Tagok 5-10%-ot felajánlhatnak a PJT fejlesztésére, azokból a megtakarításokból, amelyekhez ezen a rendszeren keresztül jutnak hozzá. Ezeket a hozzájárulásokat fejlesztésre, bővítésre fordítjuk. (Más, nem élelmiszer jellegű termékek behozatala…) Ezt a rendszer automatikusan kezeli! 

Így is elérjük, hogy a piaci árnál 30-50 %-kal kedvezőbben jussunk a termékhez, nem beszélve a minőségről!

Honnan értesülök a folyamatos változásokról?

Három lehetőséged is van, hogy ne maradj le az eseményekről, folyamatos kedvezményekről, lehetőségekről.

- Személyesen kérdezd a közösségi Tagokat a napi ajánlatokról.

- Interneten

- A regisztrációkor megadott e-mail címedre hírlevelet küldünk.

Hogyan vehetem igénybe a közösség által nyújtott szolgáltatásokat, kedvezményeket?

Taggá válsz! Beregisztrálsz az oldalra, miután elfogadtad a feltételeket!

Hogyan lehetek tag?

Regisztrálsz a www.letunkert.hu weboldalon, a „Bejelentkezés” gombra klikkelve, miután felajánlja a „Regisztráció” lehetőségét. Értelemszerűen kitöltöd a mezőket, és alul jóváhagyod a regisztrálást. Nem kérünk a regisztrációhoz személyes adatokat a neved, szállítási címed, telefonszámod és E-mail címeden kívül.

Innen kezdve Közösségi Tag vagy, és láthatod is a Közösség „KÍNÁLAT”-át, és bővebb információit!

 E-mailt is küldhetsz a: info@letunkert.hu e-mail címre, ha kérdésed van.

Amennyiben nincs interneted, a Hozzád legközelebb lévő ellátónál jelentkezhetsz, és Ő majd beregisztrál, s ha kell segít feltölteni a cserealapul szolgáló KREDIT-et is!

Hogyan törölhetem regisztrációmat?

A weboldal megfelelő menüpontjában (adataim), vagy e-mailben kéred!

Visszaállítható-e a törölt regisztráció?

A törlés okának függvényében igen.

Megváltoztathatom-e a későbbiekben a regisztráció során megadott adatokat?

Igen (adataim), de csak korlátozottan! Nevet nem! Érdemes érvényes adatokat megadni!

Kihez fordulhatok panaszommal?

Itt és azonnal, lemondtál minden követelési jogodról, a Közösséggel szemben! Kijelented, hogy szabad akaratodból tettél, és adtál mindent a Közösségbe, és vettél is ki onnan, a saját felelősségedre.
Tudomásul veszed, hogy – amennyiben beregisztráltál oldalunkra, és igénybe vettél bármit is – nem fordulhatsz, és nem is fordulsz „hivatalos” szervekhez.

Ez nem jelenti azt, hogy a Közösségen belül ne kerüljön sor a „sérelmeid” rendezésére, ha arra mód van.  Ehhez a Közösség Tagjaként, tudnod kell elnézést kérned ép úgy, mint megbocsájtanod!

Egyéb, érdekesség.

Amikor meghívlak ebbe a közösségbe, nem azért hívlak meg, mert úgy gondolom, aki ide tartozik, az valamilyen módon elkülönül a többi embertől! Pont ellenkezőleg! A célom, hogy felismerd, mennyire egy mindenki és minden. Ez nem más, mint az élni- és létezni akarás. Olyan világot épített fel az emberiség magának, melyben rengeteg a szenvedés. Félreértés ne essék! Én a magam részéről tökéletesnek tartom a világot olyannak, amilyen. A szenvedés, a betegségek ép oly fontos része, mint az egészség és boldogság, hiszen egyik nélkül a másik nem kaphat értelmet, mert pl. ha nincs hegy, nincs völgy sem. És milyen jól jöhet számodra, ha tudod, hogyan alakíthatod ki Magad részére azt, amit megélni kívánsz (boldogság, egészség…). Mert ez bizony egyedül Rajtad múlik, csak most ezt sokan kétlik még.

Arra gondoltam – látva a sok szenvedést, betegséget, lelki nyomort, félelmet, depressziót, kilátástalanságot… mely jellemzi kis hazánk népének zömét –, hogy eljött az idő a változásra, és vannak már sokan, olyan emberek, kik szomjazzák a jobb létet. Újból kísérletet teszek, hogy segítsek Nektek. Persze nem önzetlenül. Valószínűleg kevesen fogják elhinni, hogy miért teszem mindezt. Nem kellemes érzés érezni a sok szenvedést, mit embertársaim cipelnek. Bár nincs bennem sajnálat – hiszen mi építettük fel világunkat ilyenre –, de együttérzés van. És mivel „van”, szívesebben érzek örömet, boldogságot, egészséget más embereknél is, kikről úgy vélem, nem is többek, és nem is kevesebbek nálam. Egyre több, és több ember találja meg a megoldást abban, amit itt ajánlunk, és szabadulnak meg kínjaiktól. Egyre többet keresnek – az ország minden tájáról –, hogy segítsünk Rajtuk, vagy valamelyik szerettükön. Persze hazudnék, ha azt állítanám, én tudok segíteni. Viszont azt tudom, hogyan lehet az embernek magán, és az embereknek, magukon segíteni!

Most egy olyan rendszert dolgoztunk ki, állítottunk fel, mely átfogóan nyújtja számodra – elérhető módon – a lehetőségeket, hogy egy kellemesebb életet élj, mint eddig, függetlenül környezetedtől.

Egy kis magyarázathogy miért fogom “szorgalmazni” a táplálkozási szokásaid megváltoztatását, és propagálni a reform étkezést a közösségben:

Minden, amit cselekszünk, teszünk, összefügg egészségi állapotunkkal. Érdemes megfigyelni a beteg embereket. Ilyenkor a kedvetlenség, levertség, türelmetlenség, ingerültség, sőt, az agresszivitás is jellemző számos más, hasonló tulajdonság mellett, mint a félelem például. Mindezek az egészség helyreállításával megszűnnek. Leegyszerűsítve valahogy így fest:


táplálkozás (ami természetesen hibás!) - betegség-egészség - érzelmek-gondolatok - cselekvés (szörnyűség).


Fizikai anyagoknak, amit elfogyasztottunk, vagy éppen nem fogyasztottunk kellő mennyiséget, meghatározzák érzelmi állapotunkat. Ugye, nem kétled, hogy ugyan azt a megnyilvánulást, képes vagy több féleképpen lereagálni, függően attól, milyen érzelmi állapotodban vagy?

Olyan ételeket is ajánlunk Neked a közösségben a hagyományos, megszokott ételek mellett, melyek összetételénél fogva helyreállítják egészségi állapotodat. Olyan esetekben is, amiről remélni sem mernéd!

Elmúlik az allergiád, a köszvényed, az állandó fejfájásod, has puffadásod, fekélyed, lábszárfekélyed… számos betegség.

Egyébként módodban áll majd a közösségben, erről előadásokat hallgatni, hogyan is működik mindez, és felteheted kérdéseidet személyesen is.

A közösség, amibe hívlak Téged, elsősorban arra törekszik, hogy normális élelmekkel lásson el, és olcsón. Ezeket feldolgozva, akár készételként is, akár kiszállítva is, de alapanyagként is megkaphasd. Az országunkban megtermelt alapanyagokkal fogunk dolgozni első sorban, amit az ökogazdálkodás felé irányítunk lehetőleg, ezzel is fokozva a jótékony hatását az élelmezéseteknek, óvva a környezetet.
Az árak – várhatóan – tovább fognak csökkenni, függően a létszámtól és a felajánlásoktól!
A közösségben semmi nem lesz titok! Sem a receptek, sem az elkészítési módok!

Folyamatosan tanfolyamokat szervezünk (vagy éppen felhívjuk a figyelmet ha ilyen van máshol), tanácsadásokat és előadások tartunk az alapanyagok és késztermékek helyes használati módjáról...

A fent leírtak érvényesek a következő módosításig.

0
GDPR
(Adat kezelés)

A. Bevezetés

  1. A Létünkért Polgári Jogi Társaság zárt társaság, nem nyilvános, és nem folytat semmi féle kereskedelmi tevékenységet körein kívül, társaságon belül is, csak cserekereskedelmet, közös beszerzést, tájékoztatást stb. folytat saját szabályai szerint.

Éppen ezért nem kötelezett GDPR használatára.

A kitöltött GDPR sablon, Tagjainknak ad útmutatást, ismereteket, adataik kezeléséről.

  1. Nagyon fontos számunkra a weboldalunk látogatói személyes adatainak védelme, és elkötelezettek vagyunk ennek megfelelő biztosítása mellett. Ez az adatvédelmi nyilatkozat tájékoztatást nyújt arról, hogy hogyan kezeljük az Ön személyes adatait.
  2. Ha hozzájárul a sütik használatához a jelen adatvédelmi nyilatkozat feltételeinek megfelelően, amikor először látogatja meg weboldalunkat, azzal engedélyezi számunkra a sütik használatát minden egyes alkalommal, amikor Ön meglátogatja weboldalunkat.

B. Forrás
Ez a dokumentum a SEQ Legal (seqlegal.com) sablonján alapszik, amelyet a Website Planet módosított (www.websiteplanet.com)

C. A személyes adatok gyűjtése

A következő típusú személyes adatokat gyűjthetjük, tárolhatjuk és felhasználhatjuk:

  1. a számítógépével kapcsolatos információkat, beleértve az Ön IP-címét, a földrajzi tartózkodási helyét, a böngészője típusát és verzióját, valamint az operációs rendszerét;
  2. információkat a weboldalunk meglátogatásáról és annak használatáról, ideértve a küldő hivatkozás adatait, a látogatás hosszát, az oldalmegtekintéseket és a weboldalon a navigáció adatait;
  3. a weboldalunkon a regisztrációkor megadott információkat, például az e-mail címét;
  4. a weboldalunkon a profil létrehozásakor megadott információkat — például: a neve, profilképe, neme, születésnapja, kapcsolata állapota, érdeklődési körei és hobbijai, oktatási és foglalkoztatási adatai;
  5. a weboldalunkon az e-mailes levelezőlistára és/vagy hírleveleinkre feliratkozáskor megadott információkat, például: a neve, e-mail címe;
  6. a weboldalunkon a szolgáltatásaink igénybevételekor megadott információkat;
  7. a weboldalunk használata közben keletkező információkat, többek között, hogy mikor, milyen gyakran és milyen körülmények között használja weboldalunkat;
  8. az Ön által igénybevett szolgáltatásokkal, az Ön által használt szolgáltatásokkal vagy a weboldalunkon keresztül végzett tranzakciókkal kapcsolatos információkat, többek között: a neve, címe, telefonszáma, e-mail címe és a bankkártyája adatai;
  9. az interneten való közzététel céljából a weboldalunk számára elküldött információkat, többek között: a felhasználóneve, a profilképei és az üzenetei tartalma;
  10. az e-mailben vagy a weboldalunkon keresztül az Ön által elküldött információkat, beleértve azok tartalmát és metaadatait;
  11. minden egyéb személyes információt, amelyet elküldött számunkra.

Mielőtt valamely másik személy személyes adatait feltárná előttünk, Önnek kötelező az adott személy hozzájárulásával rendelkeznie a személyes adatok megosztását valamint a személyes adatoknak a jelen adatvédelmi nyilatkozat előírásaival összhangban történő feldolgozását illetően.

D. Az Ön személyes adatainak felhasználása

A weboldalunkon keresztül számunkra elküldött személyes adatokat a jelen adatvédelmi nyilatkozatban vagy a weboldal vonatkozó oldalain meghatározott célokra használjuk fel. Az Ön személyes adatait a következő célokra használhatjuk fel:

  1. a weboldalunk és a Társaságunk adminisztrálása;
  2. a weboldalunk testreszabása az Ön számára;
  3. a weboldalunkon található kínálatok elérhetővé tétele az Ön számára
  4. a weboldalunkon keresztül kiválasztott áruk postázása az Ön részére;
  5. a weboldalunkon keresztül kiválasztott szolgáltatások elérése az Ön részére;
  6. számlák és fizetési emlékeztetők küldése, és Öntől a befizetések begyűjtése;
  7. nem marketing célú kereskedelmi kommunikáció küldése az Ön részére;
  8. olyan e-mail értesítések küldése Önnek, amelyeket Ön kifejezetten kért;
  9. e-mail hírlevelünk küldése Önnek, ha azt igényelte (bármikor értesíthet minket, ha már nem kéri a hírlevelet);
  10. tevékenységünkkel vagy tevékenységeinkkel, illetve gondosan kiválasztott harmadik felek tevékenységeivel kapcsolatos értesítések küldése az Ön részére, postai úton vagy – ha ehhez Ön kifejezetten hozzájárult – e-mailben vagy hasonló technológia alkalmazásával (bármikor értesíthet minket, ha már nem kéri a hírlevelet);
  11. harmadik felek számára statisztikai információk szolgáltatása felhasználóinkról (azonban ezek a harmadik felek nem azonosíthatnak egyetlen felhasználót sem ezen információk alapján);
  12. a weboldalunkkal kapcsolatos, az Ön által vagy az Önről tett tudakozódások és panaszok kezelése;
  13. a weboldalunk biztonságának megőrzése és a csalások megelőzése;
  14. a weboldalunk használatát szabályozó feltételek betartásának ellenőrzése (ideértve a weboldal privát üzenetküldő szolgáltatásán keresztül küldött privát üzenetek nyomon követését is); valamint
  15. egyéb felhasználások.

Ha Ön személyes információkat küld nekünk a weboldalunkon való közzététel céljából, ezeket az információkat mi közzétesszük és egyéb módon felhasználjuk az Ön által nekünk megadott engedély alapján.

Az Ön adatvédelmi beállításai korlátozhatják az adataira vonatkozóan a közzétételt a weboldalunkon, ezek a beállítások pedig módosíthatók a weboldalon az adatvédelmi beállítási lehetőségek használatával.

Az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül nem adjuk át az Ön személyes adatait harmadik feleknek ezen harmadik felek vagy más harmadik felek által folytatott közvetlen marketing céljából.

E. A személyes adatok közzététele

A személyes adatait bármilyen alkalmazottunkkal, tisztségviselőnkkel, biztosító társasággal, szakmai tanácsadókkal, ügynökökkel, beszállítókkal vagy alvállalkozókkal közölhetjük, amennyiben ez ésszerű és szükséges a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott célok biztosításához.

A személyes adatait közölhetjük a cégcsoportunk bármelyik tagjával (azaz leányvállalatainkkal, a holdingtársaságunkkal és annak minden leányvállalataival), amennyiben ez ésszerű és szükséges a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott célok biztosításához.

A személyes adatait közzétehetjük:

  1. olyan mértékben, amennyire a törvény ezt megköveteli;
  2. a folyamatban lévő vagy jövőbeni bírósági eljárásokkal kapcsolatban;
  3. a törvényes jogaink megállapítása, gyakorlása vagy védelme érdekében (többek között: a csalások megelőzése és a hitelkockázat csökkentése céljából történő információszolgáltatás mások számára);
  4. az általunk kínált (vagy a jövőben kínálásra kerülő) minden vállalkozás vagy vagyontárgy átvevő számára; és
  5. bármely olyan személy számára, akinek az esetében ésszerűen feltételezhetjük, hogy bírósághoz vagy más illetékes hatósághoz fordulhat a személyes információ közzététele érdekében, amennyiben ésszerű véleményünk szerint az ilyen bíróság vagy hatóság valószínűleg elrendelné az említett személyes információ közzétételét.

A jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglalt esetek kivételével az Ön személyes adatait nem adjuk át harmadik feleknek.

F. Nemzetközi adattovábbítás

  1. Az általunk összegyűjtött információkat tárolhatjuk, feldolgozhatjuk és továbbíthatjuk bármely olyan országok között, ahol tevékenységet folytatunk, annak érdekében, hogy az információkat ezen adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően felhasználhassuk.
  2. Az általunk összegyűjtött információkat továbbadhatjuk a következő országoknak, amelyek nem rendelkeznek az Európai Gazdasági Térségben hatályos adatvédelmi törvényekkel egyenértékű törvényekkel: Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Kína és India.
  3. Az Ön által a weboldalunkon közzétett vagy a weboldalunkon közzétételre az Ön által benyújtott személyes adatok az interneten keresztül elérhetők lehetnek az egész világon. Nem akadályozhatjuk meg az ilyen információk mások általi felhasználását vagy az ilyen információkkal történő visszaélést mások által.
  4. Ön kifejezetten hozzájárul a személyes adatainak továbbításához a jelen F. szakaszban leírtak szerint.

G. A személyes adatok megőrzése

  1. A jelen G. szakasz tájékoztat az adatmegőrzési irányelveinkről és eljárásainkról, amelyek célja annak biztosítása, hogy a személyes adatok megőrzésére és törlésére vonatkozó jogi kötelezettségeinknek megfelelően járjunk el.
  2. A személyes adatokat, amelyeket bármilyen célból vagy célokból feldolgozunk, tilos annál hosszabb ideig megőrizni, mint amennyi ideig szükséges a tárolásuk ehhez a célhoz vagy célokhoz.
  3. A G-2. cikkely sérelme nélkül, általában az alábbiakban meghatározott kategóriákba tartozó személyes adatokat töröljük az alábbiakban megadott dátumban/időpontban:
    1. a személyes adattípus törlése ekkor történik meg: Társaságunk működésének végét követő 1 éven belül, valamint
    2. A G. szakasz egyéb rendelkezéseinek sérelme nélkül, a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat (beleértve az elektronikus dokumentumokat is) az alábbiaknak megfelelően megőrizzük:
    3. olyan mértékben, amennyire a törvény ezt megköveteli;
    4. amennyiben a dokumentumok relevánsak lehetnek bármilyen folyamatban lévő vagy jövőbeni bírósági eljárásban; és
    5. törvényes jogaink megállapítása, gyakorlása vagy védelme érdekében (többek között: a csalások megelőzése és a hitelkockázat csökkentése céljából történő információszolgáltatás mások számára).

H. Az Ön személyes adatainak biztonsága

  1. Megtesszük a megfelelő technikai és szervezeti óvintézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozzuk a személyes adatai elvesztését, a velük való visszaélést vagy a módosításukat.
  2. Minden, az Ön által megadott személyes információt biztonságos (jelszóval és tűzfallal védett) szervereinken tároljuk.
  3. A weboldalunkon keresztül lebonyolított összes elektronikus csere tranzakciót titkosítással védjük.
  4. Ön tudomásul veszi, hogy az információ továbbítása az interneten keresztül alapvetően bizonytalan jellegű, és nem garantálhatjuk az interneten keresztül továbbított adatok biztonságát.
  5. Ön felelős a weboldalunk eléréséhez használt jelszava bizalmas kezeléséért; nem kérjük el a jelszavát (kivéve, amikor bejelentkezik weboldalunkra).

I. Módosítások

Időnként frissíthetjük ezt az adatvédelmi nyilatkozatot azáltal, hogy közzétesszük az új verzióját a weboldalunkon. Időnként ellenőrizze ezt az oldalt annak érdekében, hogy megismerje az adatvédelmi nyilatkozat módosításait. Önt az adatvédelmi nyilatkozat változásairól e-mailben vagy a weboldalunkon található privát üzenetküldő rendszeren keresztül értesíthetjük.

J. Az Ön jogai

Felszólíthat minket arra, hogy bocsássunk rendelkezésére minden személyes információt, amely nálunk elérhető Önről; az ilyen információk szolgáltatása a következő feltételek mellett történik:

  1. a szükséges díj befizetése (0 Ft.); és
  2. az Ön személyazonosságának a megfelelő módon történő igazolása (ebből a célból; általában elfogadjuk, személyigazolványának, vezetői engedélyének, útlevelének fénymásolatát, amelyet közjegyző hitelesít, közüzemi számla olyan eredeti példányával együtt, amely tartalmazza az Ön jelenlegi lakcímét).

A törvény által megengedett mértékben visszatarthatjuk az Ön által kért személyes információkat.

Bármikor felszólíthat bennünket arra, hogy marketing célból ne dolgozzuk fel személyes adatait.

A gyakorlatban Ön általában előzőleg kifejezetten egyetért azzal, hogy személyes adatait felhasználhatjuk marketing célokra, vagy pedig lehetőséget biztosítunk az Ön számára azt illetően, hogy visszautasíthassa a személyes adatai marketing célokra történő felhasználását.

K. Harmadik felek weboldalai

Weboldalunk hivatkozásokat és részleteket tartalmaz harmadik felek weboldalait illetően. Nem áll módunkban a harmadik felek adatvédelmi irányelveit és gyakorlatait ellenőrizni, valamint azokért nem vagyunk felelősek.

L. Az adatok frissítése

Kérjük, tudassa velünk, ha javítani vagy frissíteni kell az Önnel kapcsolatosan általunk tárolt személyes adatokat.

M. Sütik

Weboldalunk sütiket alkalmaz. A süti egy azonosítót (betűket és számokat) tartalmazó fájlnak felel meg, amelyet a webszerver küld a webböngészőnek, és amelyet a böngésző eltárol. Ezután megtörténik az azonosító visszaküldése a szerverhez minden alkalommal, amikor a böngésző lekér egy adott oldalt a szerverről. A sütik lehetnek „tartós” vagy „munkamenet” sütik: a tartós sütiket a böngésző tárolja, és a megadott lejárati időpontig érvényben maradnak, kivéve, ha a felhasználó a lejárati idő előtt törli őket; a munkamenet süti ezzel szemben lejár a felhasználói munkamenet végén, amikor a böngészőt bezárja a felhasználó. A sütik általában nem tartalmaznak olyan információt, amely által személyesen azonosítható lenne a felhasználó, azonban az Önről általunk tárolt személyes adatok kapcsolódhatnak a sütikben tárolt illetve a sütikből kiolvasható információkhoz. Weboldalunkon kizárólag munkamenet sütiket / kizárólag tartós sütiket / munkamenet sütiket és tartós sütiket is használhatunk.

  1. Az általunk a weboldalunkon alkalmazott sütik nevét, valamint azok felhasználási céljait az alábbiakban ismertetjük:
    1. a weboldalunkon a Google Analytics és az Adwords szoftverek segítségével a számítógép felismerése, amikor egy felhasználó meglátogatja a weboldalt / a felhasználók nyomon követése, miközben navigálnak a weboldalon / a kosár használatának lehetősége a weboldalon / a weboldal használhatóságának javítása / a weboldal használatának elemzése / a weboldal adminisztrálása / a csalások megakadályozása és a weboldal biztonságának javítása / a weboldal testreszabása minden egyes felhasználó számára / a célzott reklámok használata, amelyek adott felhasználók számára különösen érdekesek lehetnek, / további célok leírása;
  2. A legtöbb böngészőben beállítható a sütik elfogadásának megtagadása — például:
    1. az Internet Explorer böngészőben (10. verziószám) letilthatja a sütiket a sütikezelés felülbírálását érintő beállításokban, ehhez kattintson a következőkre: „Eszközök”, „Internetbeállítások”, „Adatvédelem”, végül pedig a „Speciális” opcióra;
    2. A Firefox böngészőben (24. verziószám) az összes süti letiltásához kattintson a következőkre: „Eszközök”, „Opciók”, „Adatvédelem”, ezután a legördülő menüből válassza az „Egyéni beállítások használata előzményekhez” opciót, és törölje a pipát a „Sütik elfogadása” opciónál; valamint
    3. A Chrome böngészőben (29. verziószám) az összes süti letiltásához válassza a „Testreszabás és vezérlés” menüt, ezután kattintson a következőkre: „Beállítások”, „Speciális beállítások megjelenítése”, „Tartalombeállítások”, végül válassza ki a „Adatmentés tiltása a webhelyeken” opciót a „Cookie-k” résznél.

Ha letiltja az összes süti használatát, akkor sok weboldal használhatósága romlani fog. A weboldalunkon pedig egyes funkciók nem lesznek elérhetők az Ön számára.

  1. Törölheti a számítógépén már tárolt sütiket is — például:
    1. az Internet Explorer böngészőben (10. verziószám) manuálisan kell törölnie a süti-fájlokat (ehhez a http://support.microsoft.com/kb/278835 címen talál leírást);
    2. A Firefox böngészőben (24. verziószám) a sütik törléséhez kattintson a következőkre: „Eszközök”, „Opciók”, „Adatvédelem”, ezután válassza az „Egyéni beállításokat használ az előzményekhez” opciót, majd kattintson a „Sütik megjelenítése” opcióra, végül az „Összes eltávolítása” elemre; valamint
    3. A Chrome böngészőben (29. verziószám) az összes süti törléséhez válassza a „Testreszabás és vezérlés” menüt, ezután kattintson a következőkre: „Beállítások”, „Speciális beállítások megjelenítése”, „Böngészési adatok törlése”, utóbbinál pedig válassza az „Összes cookie és webhelyadat” lehetőséget, mielőtt a „Böngészési adatok törlése” elemre kattint.
  2. Ha törli a sütiket, akkor sok weboldal használhatósága romlani fog.

FŐOLDAL <<< | RÓLUNK <<< | Minden, amit a Közösségünkről tudni lehet! (SZABÁLYZAT)