jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Belépés és lehetőségeid

Első, és legfontosabb részemről, hogy megkérjelek valamire. Megkérlek, de nem csak azért, mert nem is tehetek mást, mint kérek Tőled.

Kérésemből sokak számára ki is tűnhet, miért is vagyok én a bolond (“csak1bolond”, “Jester”, ami udvaribolondot jelent).

 

Ezt a Közösséget azért indítottam el, mert éltem már olyan világban (és még élek is benne), ami tele van hazugságokkal, erőszakkal, korrupcióval, és még lehetne sorolni.

 

Arra kérlek teljes tisztelettel, ne gyere közénk ha Te nem tudsz hinni egy szebb jövőben, ahol az emberek azzal foglalkoznak amivel szeretnek anélkül, hogy azt a másik ember rovására, akarata ellenére tennék.

Itt ebben a Közösségben szeretnénk egy kicsit összetartozni, megkönnyíteni egymás életét.

 

Ha Te nem vagy képes a megbocsátásra, hazugságok nélkül létezni, kérlek várj addig, amíg képes leszel rá, csak aztán gyere közénk! Én nem bánom, ha eddig nem sikerültek ezek életedben a mostoha társadalmi körülmények miatt, de itt szívesen gyakorolnád ezeket, hát gyere, de ne légy - kérlek - farkas a bárányok közt, még akkor se ha parancsba adta a mostani rendszer, bármennyire is nehéz számodra.

 

Olvasd el feltétlenül regisztráció előtt az elveket, ami szerint működünk!

 

Azok az adatok amiket kérünk Tőled, fontosak működéshez, és igyekszünk azt úgy kezelni, hogy abból Neked hátrányod ne legyen.

Éppen ezért itt pontosan megtudhatod, hogy mit kell megadni, és mit kapsz ha tagja kívánsz lenni ennek a kezdeményezésnek. Itt megtudhatod azt is, hogy miért van szükség a kért adatokra és milyen formában, mire fogjuk használni.

 

 


 

Belépéskor szükség van a:

 

Becenévre

Ez változtatható, és lehetővé teszi, hogy amikor “10-es” váltasz, meg adhatod azt a nevet, ami a térképen jelöli majd státuszodat, csoportodat.

Amikor viszont “100-as Ellátó”, vagy “1000-es Ellátó” leszel, a becenév már nem lesz módosítható amíg ez a státuszod megvan, mert azt a rendszer írja ki annak megfelelően, hogy ezek az ellátó pontok hol találhatóak. Pl.: 8000 Simagöröngyös, Kitalált út 2.

 

Nevedre

- Vezetéknév

- Keresztnév

- Leánykori név.

Ezek nem módosíthatóak, csak külön kérvénnyel és központi engedéllyel. Erre figyelj oda!

Születési dátum.

Ezt szintén nem módosíthatod később, és hogy ne írd el, a számokat legördülő listából választhatod ki. (év, hó, nap)

 

Születési hely

Nem módosítható adat szintén, erre figyelj oda, mert akár kizárás is járhat a hamis adatok megadása! Fontos azért is ez az adat, mert a Közösségen belüli tagi számoddal lesz együtt használva azonosításhoz a lakcímed, és neved mellett. 

 

Pontos lakcím

- Ország

- Irányítószám

- Település (város, község, falu, tanya, stb.)

- Kerület (ha van), utca, házszám

Az adatoknak egyeznie mindig a lakcímkártyán lévő adatokkal, mert ha nem egyeznek ellenőrzéskor a harmadik eset után kizárásra kerülhetsz, melyet a rendszer automatikusan végez el. Az a szabály minden kötelezően megadott adatra vonatkozik!

 

Tartózkodási hely (ideiglenes lakcím)

…ha az nem egyezik meg a lakcímmel.

Ezt az adatot megadni nem kötelező, de javasolt, főleg ha valódi kapcsolatot akarsz a Közösségtől. Tükrözi azt is, hogy nincs takargatnivaló.

 

Telefonszámod

- Figyelj, helyesen add meg a megadott formátumba!

Ez szintén egy módosítható, de megadni nem kötelező adat. Ugyanakkor a kapcsolattartáshoz, megrendelésekhez, értesítésekhez jól jön. Természetesen ez az adat nem kerül ki, ha csak Te nem adsz engedélyt amikor önszántadból megengeded hogy “hirdetéseknél” az látható legyen kattintásra. (Pl: +36…) és kattintásra láthatóvá válik és a központ láthatja ki nézte azt meg. 

 

Adottságaid

- Mi az, amivel szívesen foglalkozol, leköt, a hobbit, ami álmod volt, amiről azt állítod, értesz hozzá, és hasznos lehet a Közösségben.

​Ezt kitölteni nem kötelező, de javaslom, mert a Közösségen belül azt szeretnénk, hogy azt tudd beadni ellenértékként, ami számodra a legkönnyebb, legtermészetesebb, amivel szívesen foglalkozol. Itt a Közösségen belül nem kellenek papírok, hogy behozhasd értékeidet. Nem kell vállalkozónak, vagy egyébnek lenned. 

 

​Fogyasztási szokásaid

- Mi az, amit Te és családod használ, fogyaszt heti, havi szinten?

​Ezt a kérdőívet sem kell kitölteni, de ha megteszed, azzal ütemezni lehet a termelést, feldolgozást, beszerzést, ellátásotokat, és nem mennek a megélhetésre szánt dolgok a szemétbe, jóval kisebb lesz a környezetszennyezés. 

 

 


 

Lehetőségeid

 

​Lehetsz:

 

Tag, melyet mi “1-es”-nek hívunk.

- Saját pénztárca, vagy ha jobban tetszik bankszámla, ahol nyomon tudod követni tevékenységeidet, lebonyolíthatod segítségével a cserekereskedelmet a Közösségen belül. 

- Betehed kínálatod - legyen az áru, vagy szolgáltatás - a Közösség többi tagja számára egy webáruházhoz hasonló, de annál jóval többet tudó, saját közösségi elosztó portálra.

- Játékba vehetsz részt, melyet később akár komolyan is lehet venni. (“TANAKODÓ”, mely valójában egyfajta új Elnökválasztási módszer is. Írhatsz új alkotmányt szavazatoddal az “Új ALKOTMÁNY” oldalunkon. Hasznos, élettapasztalat, és tudomány által is alátámasztott tudásra is szert tehetsz a “GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” segítségével. Találsz egy kis olvasmányt is, egy blogot, mely múltat idéz, hogy hogyan is alakult ki ez a helyzet, hogy most ezt olvasod. “BLOGOM” néven találod meg az átjáró ikonok közt. 

 

 


 

Belépéskor választhatod a “10-es” tagsági szintet is.

Ez két lehetőséget nyit meg számodra:

  1. Ha van valamilyen egyesület, alapítvány, kosárközösség, vagy bármi hasonló melyet Te vezetsz és szimpatizálsz ezzel a kezdeményezéssel, a csapatoddal együtt csatlakozol, és később, ha úgy gondolod, “100-a Ellátó” is lehet szervezeted. 

  2. Kiválasztod a “10-es” lehetőséget azért, hogy azt követően “100-as Ellátó” lehess. Ez amolyan előkészítő állapot, ahol legalább 10 személynek (de ezt a szám változhat) kell hozzád tartozni, akik téged választottak regisztrációkor, mint mentor, ellátás szempontjából. Amikor elérted az aktuális létszámot, beérkezik a Központba igényed, hogy “100-as Ellátó” elosztópont lennél. Természetesen már felkészítésed akkor megkezdődhet, amikor “10-es” vagy. 

 

Ha az 1. választod:

 „10-es” Csoportokat, szerveződéseket, önellátásra törekvőket, a nyugodt, élhetőbb társadalmat létrehozni akaró, közösséget, és új világot építő mozgalmakat… fog össze.

Az ilyen csoportok jó ha "100-as" ellátó szintre emelkednek, hiszen a működésükhöz szükséges anyagi forrást is jelent, tagjaik ellátásán keresztül. 

 

Annyi különbözteti meg Őket, a "100-as" ellátóktól, hogy nincs lehetőségük mások ellátásra (áruátvétel átadás, stb.).

 

A "10-es" ilyen formája fontos szerep, hiszen itt történik meg a különböző identitású ÖSSZEFOGÁSA a közös felületen való megjelenéssel! 

 

Ha a 2.-at választod:

Kiválasztod a “10-es” lehetőséget azért, hogy azt követően “100-as Ellátó” lehess. Ez amolyan előkészítő állapot, ahol legalább 10 személynek (de ezt a szám változhat) kell hozzád tartozni, akik téged választottak regisztrációkor, mint mentor, ellátás szempontjából. Amikor elérted az aktuális létszámot, beérkezik a Központba igényed, hogy “100-as Ellátó” elosztópont lennél. Természetesen már felkészítésed akkor megkezdődhet, amikor “10-es” vagy.

 

"10-es"-ként:

- Felkerülhetsz a térképre olyan mértékben, ahogy azt jónak látod (Pl. csak: Település, csak utca. vagy  házszámmal együtt, pontos címmel)

- Saját tagjaikat (a láthatóságot névre, lakcímre és telefonszámra korlátozva) a rendszerben, a "10-es" láthatja. Nyilvántartás, egyeztetés, kapcsolattartás miatt. 

- Saját faliújságod lehet, amit használhatsz, hogy az aktualitásokat, tagjaidnak megjelenítsd. Az ilyen jellegű üzenetek a telefonos applikáción is kijeleznek, mint egyfajta értesítést.

A faliújságodba kép, és link is illeszthető, de karakterszáma korlátozott.

 

 


 

“100-as Ellátó”, mint tagsági szint

Ez szintén egy lehetőség, de nem választható opció, hanem a Központ által adható bizonyos feltételek mellett,  az előzőekben leírtak szerint (“10-es” Tag, minimumként megadott taglétszámmal). Ettől a gyakorlattól külön megállapodással Központilag el lehet térni, de kizárólag a fej jóváhagyása szükséges minden “100-as Ellátó” és “1000-es Ellátó” engedélyezéséhez. Ezeket Két ponton kell Jóváhagyni! Központ és Fej, de a Fej jóváhagyhatja Központ nevében is. 

 

“100-as Ellátó”-ként

 

Feladataid “100-as Ellátó”-ként

 

 


 

“1000-es Ellátó” tagsági szint

Ez szintén egy lehetőség, de nem választható opció, hanem a Központ által adható bizonyos feltételek mellett,  az előzőekben leírtak szerint. 

 

“1000-es Ellátó”-ként

 

Feladataid: