jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Akkumulátorsav 1 l


Vissza a kinálati lista elejére <<<

Vegyi áruk » Egyébb vegyi áruk

Azonosító: KVM 2855
Kiszerelés: 1 l/flakon

427 Kr/db

Rendeléshez be kell jelentkezni!

Akkumulátorsav 1 liter

Összetétel
Kénsav koncentráció % 37

Veszélyesség, osztályozás
Bőrkorrózió/bőrirritáció: 1A kategória

Alkalmazás
Ólomakkumulátorok (gépkocsi, motorkerékpár) elektrolitjának. Az ólomakkumulátorok feltöltéséhez elektrolitként hígított Kénsavat (akkumulátorsavat) használnak. A Klorid Zrt. által gyártott akkumulátor sav a 96%-os Kénsav Ioncserélt vízzel 37%-ra (20 0 C) hígítva kerül forgalomba (32 Be0 ). Az elektrolit sűrűsége függ a hőmérséklettől a 37%-os Akkumulátorsav 20 0 C-on 1,272-1,280 kg/dm3 . Alacsony hőmérsékleten növekszik, a hőmérséklet növekedésével csökken a sűrűség. Ha az elektrolit hőmérséklete a névleges 20 0 Cnál csak néhány fokkal tér el a sűrűség változása elhanyagolható. Nagyobb eltérés esetén azonban az elektrolit sűrűségét sűrűség (fajsúly) mérővel ellenőrizni kell, és ha szükséges módosítani

Használati útmutató
Az Akkumulátorsav 37%-os (32 Be0-os) 20 0C-on 1,280 kg/dm3 sűrűségű téli minőségben kerül forgalomba,ilyen állapotban hígítás nélkül kell alkalmazni. Az egyes akkumulátor típusoknál a gyártó ajánlja a melegidőben nyári elektrolit alkalmazását.Nyári 1. 28 Be0-os 1,241 kg/dm3(1 kg 32 Be0-os Akkumulátorsavhoz 130 ml Ioncserélt vizet adunk)Nyári 2. 22 Be0-os 1,180 kg/dm3(1 kg 32 Be0-os Akkumulátorsavhoz 340 ml Ioncserélt vizet adunk)

Munkavédelem
Az Akkumulátorsav súlyos égési sérülést okozhat. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni, és orvoshoz kell fordulni. Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Védőkesztyű (gumi), védőszemüveghasználata kötelező.

Tűzvédelem
Az Akkumulátorsav nem éghető
Környezetvédelem
Meg kell akadályozni, hogy a készítmény talajba, élővízbe, csatornába kerüljön. A kiömlött anyagot homokkal, perlittel, mészkőporral fel kell itatni.

Tárolás
A készítmény csak az eredeti zárt és megfelelő jelöléssel ellátott edényzetben tárolható jól szellőztethető hűvös helyen.
Minőségét megőrzi: Korlátlan ideig.