jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Solio Homoktövismag ét- és saláta olaj 200ml.


Vissza a kinálati lista elejére <<<

Gyógyító táplálékok » Hidegen sajtolt olajok

Azonosító: SO 3078
Kiszerelés: 2 dl/üveg

7620 Kr/dl

Rendeléshez be kell jelentkezni!

Solio Homoktövismag ét- és saláta olaj

Élettani hatásairól:
- Immunerősítő
A homoktövis olaj bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és hasznos növényi vegyületekben. Tele van antioxidánsokkal, amelyek lassítják az öregedést, és segítenek megvédeni a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól. Rákellenes, daganatellenes hatása közismert. Nagyon jó immunerősítő. Akár megelőzésképpen, akár betegségekből való lábadozásnál használható. Allergia, nátha, influenza esetén turbó hatással segít a tünetek enyhítésében4

- Támogatja a szív egészségét
Szív- és érrendszer védő hatása elsősorban A- és E-vitamin tartalmának, valamint a benne található telítetlen zsírsavaknak köszönhető. Talán a homoktövis olaj lehet az egyetlen olyan növényi élelmiszer, amelyről ismert, hogy mind a négy omega-zsírsav - omega-3,6,7 és 9 megtalálható.

Antioxidáns tulajdonsága csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, beleértve a vérrögöket, a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét.

- Megvédhet a cukorbetegségtől!
A homoktövis magolaj segíthet a cukorbetegség megelőzésében is. Az állatkísérletek azt mutatják, hogy segíthet csökkenteni a vércukorszintet az inzulinszekréció és az inzulinérzékenység növelésével.

- Védi a bőrt
A homoktövis magolaj gazdag A- és E-vitaminban, melyek nagyban elősegítik a bőrsejtek regenerációját és a bőr rugalmasságának fenntartását. Kísérletekben bizonyított, hogy a homoktövis olaj égési és fagyási sérüléseknél gyorsabb bőrregenerációt és sebgyógyulást eredményezett. Szintén hatásos napégette bőr ápolásában és bőrszárazság elleni bőrápolóként.

- Támogatja a máj egészségét
A homoktövis olaj egészséges zsírokat, E-vitamint és karotinoidokat tartalmaz, amelyek mindegyike védi a májsejteket a károsodástól. Ezzel segíthet megelőzni a különféle májbetegeségek kialakulását, illetve lassítani a meglévő májbetegségek további romlását.

- Segíthet a rák elleni küzdelemben
A homoktövisolajban jelenlévő vegyületek segíthetnek a rák elleni küzdelemben. Az olajban lévő flavonoidok és antioxidánsok sejtvédő és daganatellenes hatásúak. A homoktövis kvercetinben és flavonoidban gazdag, ami segít elpusztítani a rákos sejteket. Különböző antioxidánsai, köztük a karotinoidok és az E-vitamin, szintén védelmet nyújtanak a rákkal szemben.

- Csökkenti a menopauza tüneteit
A homoktövis csökkentheti a menopauza idején jelentkező hüvelyi szárazságot. Kutatások szerint ez leginkább a benne lévő Omega-7 zsírsavnak köszönhető.

A napi ajánlott adagja 1 kávéskanálnyi, melyet akár nyers salátába, vagy (nem forró) levesbe is belekeverhetsz.