• Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 • Elnökshow Tanakodó
 •  

"KOM" Keressük Országunk Miniszterelnökét! (Az igazi "vetélkedő")

 A nagy Elnök-show

Kevés olyan ember van manapság, aki maradandóan elégedett a sorsával, vagy a világgal. A legtöbben úgy gondolják, hogy ennek leginkább csak kényszerű elszenvedői, de változtatni nem tudnának rajta. Pedig lennének ötletei, elképzelései, csak úgysem hallgatják meg őket sehol – az illetékesek pedig különösen nem.

Ezen kívánunk változtatni induló kezdeményezésünkkel.
Új „játékunkban” bárki számára lehetőséget biztosítunk, korra, nemre, társadalmi pozícióra való tekintet nélkül, hogy elképzelje, és megtervezze azt a világot, amelyben élni szeretne. Mondhatnánk, keressük az Elnököt, akinek a programja a legtöbb ember szimpátiáját elnyeri.


Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a letunkert.hu nem törekszik politikai babérokra, pusztán szeretné kiaknázni azokban a társadalmi ötletekben rejlő lehetőségeket, amelyek talán egy sokkal jobb világot eredményezhetnének.
Ez nem kis munka azok számára, akik vállalkoznak a megmérettetésre, hiszen nem elég egy-egy jó ötletet felvillantani, hanem a társadalom működésének egészére vonatkozóan kell, hogy elképzelései legyenek.

Ehhez 12 feltett kérdést kell megválaszolni a jelöltnek úgy, hogy a válaszokból kitűnjenek – lehetőleg – mi az elképzelése ezekről a területekről:
államigazgatás, demokrácia, foglalkoztatás, közösségek, egészségügy, szociális háló, mezőgazdaság, ipar, közlekedés, környezetvédelem, oktatás, polgári- és rendvédelem, igazságszolgáltatás, pénzügyek, gazdaság, kultúra, hagyományok, média…

Magától értetődő, hogy egyetlen ember nem érthet mindenhez, ám az is biztos, hogy kellő intelligenciával, és józan gondolkodással minden terület áttekinthető, és minden területen lehetnek olyan ötletek, amelyek jobbá tehetnének sok mindent.

Hogy a dologban legyen még egy csavar, a játék elején senkinek nem válik ismertté az arca, csak a programja, az elképzelései. Mondhatnánk, hogy ilyen formán leginkább eszmék, ötletek és kidolgozott tervek csapnak majd össze egymással, amelyekről nem tudjuk, ki, vagy kik állnak mögötte.
Így elkerülhetőek az előítéletek, hogy egy program értékét negatívan vagy pozitívan befolyásolja a kitalálójának kiléte. Egyszerűbben: nem az számít, ki tenné, hanem az, hogy mit tenneZ

A magyar demokrácia elmúlt huszonéves történetében az emberek többnyire mindig valami ellen szavaztak – konkrétabban: egy-egy választásnál mindig az azt megelőző időszak képviselőre mondtak nemet. Igaz, a választásokat megnyerők minden esetben úgy kommunikálták győzelmüket, hogy azért nyertek, mert az emberek az ő programjukat akarják. Ez óriási csúsztatás.
Ráadásul a győzelem után sok esetben a legkevésbé volt fontos a kampány során ígértek betartása.

Ezen a helyzeten könnyít a mi játékunk, hiszen itt valóban az elképzelések kerülnek reflektor-fénybe, nem a mögöttük álló személyek vagy csoportok.

Szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnának a vetélkedésbe: nyugdíjasok, dolgozók, értelmiségiek, munkanélküliek, végzős osztályok diák-csoportjai – a társadalom minden rétege. Elvégre a közösség, az ország, a világ mindnyájunké, közös a felelősségünk abban, hogy jó elképzeléseinket betegyük a nagy kalapba, és megmérettessük mindenki által.

Sokan gondolhatnák úgy, ha ez a "játék" kinövi magát és az itteni nyertes lenne az Országunk Elnöke, nem tartaná be Ő sem amit ígért.
Itt megint egy kis "csavar"! Ezért lett kitalálva egy másik "játék, az "Új Alkotmány" oldal, melyet, ha gondosan áttanulmányozol, és megszavazod, mint egyfajta feltételét annak, hogy Elnök lehessen bár kis, kizárt a "félrelépés"! 

Azok, akik szeretnének ebben a nagy vállalkozásban részt venni, rendelkezzenek Internet-kapcsolattal.

Ez a program nem fog leállni az internetes megmérettetés után!!!

 

A 12 kérdés:

 1. Milyen elveket kíván lefektetni, melyekre támaszkodhat a továbbiakban?
 2. Ön szerint milyen lenne egy tökéletes világ, és miért?
 3. Milyen miniszterelnök lenne Ön? Beszéljen magáról, elveiről és mondja meg, miért lenne jó miniszterelnök!?
 4. Ön szerint mi a baj a politikánkkal, és miért?
 5. Mit kérne számon a volt politikusoktól, és milyen eszközökkel venne elégtételt a sérelmekért (korrupció, sikkasztás, félrevezetés, hazugság…)?
 6. Mit tenne Ön az egészségügyért?
 7. Az oktatásban, és a hírközlésben mit változtatna meg?
 8. A környezet védelmet mennyire tartja fontosnak, és mit tenne ez ügyben?
 9. Mi a véleménye a „kisebbségről”, hogy kezelné a kialakult helyzetet?
 10. Az Ön „világában”, mi lenne a nyugdíjsokkal, öregjeinkkel?
 11. Mit tenne Ön a bűnözés visszaszorítása érdekében?
 12. Beszéljen arról, hogy milyen „menetrend szerint” hajtaná végre elképzeléseit, mi mit követne, és amit tenne, milyen megfontolásból tenné? 

 

 

Igyekezzen válaszaiba „beleszőni”, érinteni a következő témákat!

 Államigazgatás, demokrácia, foglalkoztatás, közösségek, egészségügy, szociális háló, mezőgazdaság, ipar, közlekedés, környezetvédelem, oktatás, polgári- és rendvédelem, igazságszolgáltatás, pénzügyek, gazdaság, kultúra, hagyományok, média…