jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

RÓLUNK

0

Vissza

LÉTÜNKÉRT ÁLTALÁNOS KISSEBBSÉGI SEGÉLYALAP Pjt.

Kész étel házhoz szállításFELKÍNÁLJUK MAGUNKAT
Borsi István (Tag, író, költő)

Kínálat Tagjainknak
LÉTÜNKÉRT-ről
a bolond

 Az Emberek önellátó rendszere néven működünk! 

Létünkért” egy informatikai rendszer is, mely helyet ad a Közösségeknek és egyéneknek, hogy szükségletük szerint egymásra találhassanak. Kihagyva a ránt kényszerített pénz ki- és befizetéseket, mely nincs visszaforgatva hatékonyan a közösségek felé.

A Létünkért közössége a nagybetűs Élet mintáit kereste, majd annak mintájára alkotott egy rendszert. Olyat, mely képes összehozni az ember külső és belső igényét. Akár olcsó, mindennapi beszerzéssel, kézzelfogható szükségletekkel és gondolati/lelki táplálékkal is ellátva a tagjait.  A rendszer már kész, ahhoz használókat keres. Mégpedig úgy, hogy valódi értékek  – de nem a nyílt, és sokszorosan lehúzó piacokon – beszerezhetők legyenek, közvetlenül a termelőktől! A megtermelő, de a vásárló is jól tud járni így. Teret ad a személyes kapcsolatoknak és a megtermelt érték utáni személyes felelősségnek.

A Létünkért az egyenrangúság, nem pedig a hierarchia elvei szerint szerveződik. A Közösség felé végzett tevékenység is, de a termények, termékek is a valódi érték szerint kerülnek az emberek otthonába. Ehhez sok-sok elérhetőségi pontra van szükség országszerte, mind a termelők, átvevők/tárolók, mind a fogyasztók részéről. Bejelentkezésről, illetve eladók felé való forintosítható  elszámolásról egy-egy külön, erre a célra készült hálózat gondoskodik. (Látsd: letunkert.hu)

Bővebben

Vissza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Fel!

 

Létünkért csoporttól: Meghívás, vagy felkínálom? Tessék választani!

Jelölj be egy helyet a térképünkön, a működésnek, kínálatnak a bemutatásához!

Megszólítottam/ szólítottalak, mert Ön által/Veled végzett tevékenység - sokak számára- emberileg érdemes életet kínál. Benne az összefogás előnye, a természet bevált életmintáit követi.

Az Emberek önellátó rendszere néven működünk!  „Létünkért” egy informatikai rendszer is, mely helyet ad a Közösségeknek és egyéneknek, hogy szükségletük szerint egymásra találhassanak. Kihagyva a ránk kényszerített pénz ki- és befizetéseket, mely nincs visszaforgatva hatékonyan a közösségek felé.  A Létünkért közössége a nagybetűs Élet mintáit kereste, majd annak mintájára alkotott egy rendszert. Olyat, mely képes összehozni az ember külső és belső igényét. Akár olcsó, mindennapi beszerzéssel, kézzelfogható szükségletekkel és gondolati/lelki táplálékkal is ellátva a tagjait.  A rendszer már kész, ahhoz használókat keres. Mégpedig úgy, hogy valódi értékek  – de nem a nyílt, és sokszorosan lehúzó piacokon – beszerezhetők legyenek, közvetlenül a termelőktől! A megtermelő, de a vásárló is jól tud járni így. Teret ad a személyes kapcsolatoknak és a megtermelt érték utáni személyes felelősségnek.

A Létünkért az egyenrangúság, nem pedig a hierarchia elvei szerint szerveződik. A Közösség felé végzett tevékenység is, de a termények, termékek is a valódi érték szerint kerülnek az emberek otthonába. Ehhez sok-sok elérhetőségi pontra van szükség országszerte, mind a termelők, átvevők/tárolók, mind a fogyasztók részéről. Bejelentkezésről, illetve eladók felé való elszámolásról egy-egy külön, erre a célra készült hálózat gondoskodik. (Látsd: letunkert.hu)

Minden eladó lehet mások, de csak tagok termékeinek az értékesítője. A velünk való együttműködés nem zár ki korábbi üzleti partnert, a hosszú távra kötött kapcsolatokból.  A termelői ár megtartásán, a többlet értékesítésén kell, hogy dolgozzunk! Együtt! Amiatt, hogy a monopóliumok ne semmizzenek ki minket! Az itt végzett  valódi munka, valódi, egységesen szabott jövedelemmel is jár, a forgalom arányában.                      (Látsd: letunkert.hu)

Miként lehet ebben részt venni?

  1. Fogyasztóként, aki biztos forrásból, magyar termelőktől kíván vásárolni. Olyan fogyasztó, akinek fontos az, hogy miért és mennyiért ad ki havonta pénzt. Olcsóbb innen, mint a multikban? Igen, ha a közvetlen a vétel, vagy az árucsere. Ha lakóhelyhez a legközelebbi a szállítás és beszerzés.
  2. Termelő, elosztó, aki saját teremtése (pl. kisipari szolgáltatások), terményei (gazdák) felkínálója. Egyeben fogyasztója is a rendszerben lévő áruknak.
  3. Raktáros, elosztópont és fogyasztó együtt, akit könnyen el lehet érni, az ő általa választott nyitvatartásban. Nem munkahely, hanem értékteremtés e feladat, megfelelő díjazással.
  4. Pártoló tagok, továbbá „mentor”, aki több termelői csoportot is figyel, termelésüket szakmailag, piacilag áttekinti, előnyös megoldásokért dolgozik. Továbbá azok a kisiparosok, kézművesek, egyéb szolgáltatók, kik számára ez hirdetmény is. Így a szolgáltatást igénylőkkel, kis környezetükben is egymásra találnak.

   Mi az, ami nem előnyös ebben a rendszerben Önnek, Neked?

  1. Semmi. Bővebben, tényleg semmi. Ltsd. alább…
  2. A második pont azonos az első ponttal.

A Létünkért közössége most épül. Ha valaki tevékenyen hozzátesz, akkor a közösség éledni tud, sőt gyarapszik! Ha már itt „felébredt” az önellátásra való készség, azaz egyre több termék jelenik a kínálóban. Egyre több taggal működik, nem befolyásolja   a külső „gazdagsági világálság”. váltakozása. Bővülő kínálataival pedig nagyobb átfedést biztosít mind területileg, mind tartalmilag.  Azt se felejtsük, hogy ez az informatikai hálózat nem ismeri a határokat, azaz országhatáron túli lakók használhatják.
 

Fel!