jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Földet, saját termést a Közösségnek!

Kedves Közösségi Tagok!

Termőföldeket, kiskerteket, és azok megművelőit keressük Közösségünkbe megélhetésért cserébe!

Egy szebb, élhetőbb, és kizsákmányolás mentes jövő építéséhez elengedhetetlen a földterület, mely élelmet és megélhetést biztosít a Közösség Tagjainak a jövőben! 
Amikor felépítettem ezt az egészet (www.letunklert.hu), sok mindent előre kigondoltam. 5 évembe tellett, amit ezen az oldalon találsz. Már az elején tudtam, hogy – az ellátáson túl – egészen a termelésig kell visszanyúlni, annak is egy régi módjához, a vegyszer nélküli termesztéshez, ha nem akarunk annyi betegséget, és szennyezett ivóvizet. Még a fogyasztási és szokások felmérőlapját is elkészítettem, amit nemsokára már használni fogunk, hiszen szépen alakul a létszámunk.

Visszatérve a földre, mint megélhetést nyújtó fontos dologra. 
Arra kérlek Benneteket, aki tud, vagy rendelkezik termőfölddel, kiskerttel, az ajánlja fel a Közösségnek, akár Ő Maga termel rajt, vagy termeltetne a közösségi felhasználásra. 
Ezért Korona-t kapna a Közösségtől, akár földért (bár nem vagyok híve, a munkanélküli jólétnek), akár a megmunkálásért és terményért. 

Elsődlegesen Budapest-, és a már létező 100-as Ellátó pontok közelében lenne szükség ilyenre, de természetesen az ország bármely területén aktuális. 

Jó minőségű termőföldek kellenek elsősorban, és jó gazdák, akik még ismerik-, vagy szert tettek olyan ismeretekre, mely lehetővé teszik a vegyszernélküli termesztést

Rosszabb minőségű területeken, inkább állattartást szerveznénk, szintén ugyan ilyen formában, bár én a magam részéről nem vagyok híve az állatok levágásának, és saját belükbe történő visszatöltésének, azaz „kifordításának”, ugyanis – valójában – az állati termék fogyasztás nem élet feltétel. Persze ez én vagyok, de ha több hasonló gondolkodású ember lenne, akkor több lenne az egészséges is, és nem zabálnánk fel – szó szerint – a világot magunk körül. Na, de ez csak egy kis gondolat megosztás volt! A szabadság híve vagyok, és mindenkinek azt kell adni, amit kíván, hogy tapasztalhasson! 

Arra kérlek, akárki vagy, ha van földed, kerted, de akár olyan ingatlanod, ami lakható, de Te Magad nem tudsz ott lenni… vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszéljünk arról, hogy tehetnénk hasznossá földed, ingatlanod egy közös cél érdekében.

Azok is jelentkezzenek, akik szeretnének termelni, még akkor is, ha nincs földtulajdonuk, hogy lehetőségünk legyen összekapcsolni a „kellemest a hasznossal”! 
Itt nagyon fontosnak tartom, hogy „földtúrónak” (termelőnek), az jelentkezzen, aki szereti azt csinálni amit választ, mert szart sem ér, ha eladod a „lelked az ördögnek”, még akkor sem, ha úgy érzed a megélhetésedért kell megtenned! Igazán boldog, élhető világot, társadalmat akkor tudsz felépíteni, ha annak Tagjai boldogok, és azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek! Többször is elmondtam, és elmondom most is: „Nincs ember, ki a másiknál értékesebb lenne, bármennyire is építünk erre! Minden ember rendelkezik olyan adottsággal (persze ezeket igyekeztek elnyomni), ami a másik embernél, mint vágy jelenik meg.” Ebben a Közösségben én ezt – szívesen – hagyom kibontakozni, és szarom le, hogy van e róla „papírod”!  

Várjuk jelentkezéseiteket!

Barátsággal: a „bolond”!

2015. április 13.