jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Mennyibe fognak kerülni itt a termékek, szolgáltatások?

FŐOLDAL <<< | RÓLUNK <<< | GYIK <<< | MENNYIBE FOGNAK KERÜLNI ITT...

Az árakat kifejezetten a beszerzési források és az előállítási költségek határozzák meg, kizárva az – értelmetlen – tőkést tápláló profitot. Teszünk lépéseket az ügyben, hogy meggyőzzük a termelőket és gyártókat, hogy ismerjék fel ennek a rendszernek a lényegét, hiszen itt Ők is jóval olcsóbban jutnak majd másfajta termékekhez.

Nem lehet konkrétan azt mondani, hogy itt majd minden felébe kerül vagy még olcsóbb lesz, de véleményem szerint a legtöbb esetben így lesz majd. A beszerzési árra, ellátói, és fejlesztési költség kerül majd, amit a befizetett támogatások csökkenthetnek. A fejlesztési költség, valamint a befizetett támogatás együttesen lehetővé teszik a további bővítéseket, melyek már nem csak élelmiszerek lesznek, hanem lesznek szolgáltatások is. (Pl. nyaralási lehetőség, vegyi-, papír áru...)

Szeretnék valamit feltétlenül a tudomásotokra hozni, hogy ne jöjjön senki nekem azzal, hogy esetleg egy multiban az akciós áru olcsóbban, vagy majdnem annyiért kapható, amennyiért itt.

Nem árt, ha tudjátok a következőket:

Egy hazánkba telepedett, adókedvezményeken, és olcsó munkaerőn táplált multit, mely ideépítette az áruházláncait nem kell „dicsérni” az olcsó, akciós árak miatt.

1. Még csak nem is saját pénzén épülte az áruházakat! A miénken. És ez nem vicc! Vagy legalábbis elgondolkodtató, hogy a több százezer forintos „áruháznyitási díj” (tervezett, még fel sem épült áruházra), amit a sok beszállítótól beszednek, vajon mennyit finanszíroz az újonnan épült áruházak költségéből. És azt a pénzt TE és a gyártó izzadt ki, ami befizetésre kerül erre a célra! Jó, mi?

2. Olyan terméklistázási díjakat fizettet a beszállítókkal, amiről álmodni sem mernél! Teszi ez amellett, hogy a beszállítót/gyártót kizsigereli azzal, hogy teljesen letöri az árakat. (Nem igazán hagy profitot Nekik)

3. Nem elég, hogy ezt megtette, évente több alkalommal hetekre akciókra kényszeríti a szerződésben a beszállítót. Ilyenkor további 40 % kedvezményt kér az amúgy is letört árakból, mondván, hogy reklámozza a terméket a saját újságjában, amit házhoz visznek. (Még a reklámújságot sem ők fizetik!)

4. Van, hogy 40 munkanapra fizetnek (ami akár 50 napot is jelenthet) a beszállítónak. A terméket már el is adták, a nyereséget eltették, a pénzüket használják...

5. Említésre méltó az is, hogy még adót sem fizetnek sokáig, és felveszik a munkaerő támogatásokat is sok esetben, ha mondjuk: pályakezdőt foglalkoztat, vagy éppen diákokkal melóztat, mert olcsóbb. Olyan extraprofitokra tesz szert, amiről álmodni sem mernél. Aztán szépen „távozik a profittal”.

És ezzel még nincs vége, az embertelen eljárásnak, higgyétek el!

Sok vállalkozó már attól tönkremegy, hogy vállalja a beszállítást az ilyen multikba. Az akciók alatt tömkelegével beszállított árut – áron alul persze – a beszállítónak kell finanszírozna. Ilyenkor a gyártó, a vállalkozó a melóst is kénytelen kizsigerelni, hogy eleget tudjon tenni a 40%-os kedvezménynek, ebbe sokan bele is buknak. Úgyhogy amikor levesszük az akciós árut, lehet, hogy valaki ép „kenyér nélkül” marad, csak mi ezt nem látjuk, mert a pillanatnyi „öröm”, hogy valamit olcsóbban kapunk, elvakít bennünket.

Én szeretném, ha a körülményekhez képest tisztes megélhetése lesz/marad azoknak, akik nekünk dolgoznak. És tudom, hogy ez nem lehetetlen, amellett, hogy az árak jóval olcsóbbak lesznek. Viszont Nektek is meg kell érteni a fentieket!

Tudnotok kell eldönteni, melyik „rendszert válasszátok”!

Ez a rendszer nem munkanélkülit termel, csak kevesebb munkával többet hoz létre, így jut mindenkinek bőven majd. Valóban úgy gondoljátok, hogy egyeseknek ennyit kell gürizni a megélhetésért, míg mások élősködnek? Ez a rendszer kizárja ezt, amennyire csak telik tőle!

FŐOLDAL <<< | RÓLUNK <<< | GYIK <<< | MENNYIBE FOGNAK KERÜLNI ITT...