jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Bevezető

Merülj el a Bolond blogjában, ahol tabuk nélkül osztja meg gondolatait, a közösség életében bekövetkezett változásokat és az élet sötétebb oldalait is. Készülj fel egy őszinte utazásra, ahol a szavak mögött mély érzések és valódi történetek lakoznak. Ismerd meg, miért tartja magát a világ legönzőbb emberének, és hogyan forr össze a boldogság fogalma az ő filozófiájában. A Bolond nem fél szembenézni a nehézségekkel – lépj be egy valódi érzelmekkel teli világba!

Múltidéző, és BLOG

(MI)

Az itt olvasható blogbejegyzések tükrözik a közösség életében végbement változásokat is.

Ne ítéljetek meg abból, amit itt olvastok! Vagyok, amilyen vagyok, de maga a kezdeményezés valódi.

A blogról annyit, hogy én írhatok ide, amit csak akarok. Ez tök jó! Márpedig ennek a weboldalnak igenis rövidnek, érthetőnek, áttekinthetőnek, tisztelettudónak kell lennie (nehogy máshova menjenek az emberek). Én meg túl sokat „rizsázok” – állítólag –, azt is olyan közvetlenséggel, ami egyeseket sérthet. Ezt nekem többen is, nálam okosabbak mondták.

De tudjátok, én nem akarok nektek hazudni. Nem akarom, hogy azt higgyétek, amit itt találtok ezen a honlapon, az mind „szép és jó”. Szeretném, ha néha elmondhatnám az árnyékos oldalakat is, hogy ne érezzétek: „Be lettetek csapva.” Nekem ez fontos. Szeretnék írni a nehézségekről, a valódi háttérről, és ami fontos, a kérdéseitekre a legőszintébben válaszolni, félelmek és gátlások nélkül.

Tudjátok, én ezt azért tudom megtenni, mert én már nem ragaszkodok semmihez az életben. Amit teszek itt, azt nem azért teszem, mert tennem kell, vagy mert ti fogtok engem gazdaggá tenni. Nincs semmitek, ami nekem ne lenne meg, és elvenni semmit nem tudnátok tőlem, mert nincs semmi, amit ne adnék oda önszántamból, feltéve, ha látom, hogy máshol jobb helye lenne annak, amit akarnak tőlem, mást boldogabbá tenne, mint engem.

Amit itt látsz, amiben – majdnem – egy teljes élet munkája van, nem önzetlenség részemről. Én vagyok a legönzőbb ember a világon szerintem. Ugyanis a boldogságom, ebben a létformámban, akkor lesz optimális, ha körülöttem mindenki boldog. Ahogy az erőszak megszüli az erőszakot, úgy válik mások öröme az én örömömmé. Persze ezt nem kell elhinned, mint ahogy sokan nem is hiszik. És ugyanilyen sokan boldogtalanok ma, ebben a világban.

Végül annyit hadd mondjak csak, hogy ne gyere azzal, nem tudtad:

Az átlaghoz képest igen csak alul vagyok iskolázott. Nincs mögöttem se cím (Dr., Prof. stb.), se egyéb, ami megnyugtathatna téged, hogy ha ide jössz, „jó helyen vagy”. Amit itt találsz, nem attól fog működni, hogy én ki vagyok, hanem attól, hogy te mit hiszel, ki lehetsz ebben a rendszerben!

Erős Győző