jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Egy csepp könny - kapcsolatteremtés

Amikor valaki rámnéz, egy kurvára brutál fazont lát. Szőrös, markáns arcú - szerénység nélkül mondhatom, hogy ronda - embert. Az utolsó dolog amit feltételeznének rólam, hogy ˝van szívem˝. Elolvastam az alábbi levelet, amit emailben kaptam. Eközben szememre enyhe könnyfátyol került. Nocsak! Mi ütött beléd, Erős? - kérdeztem magamtól. Semmi! Csak örülök, hogy nem vagyok egyedül!

Neve: F. Péter
Email: f.peter@freemail.hu

Szia Győző!

Szeretném megosztani veled a hétvégén szerzett élményemet! A közelemben lévő bükkábrányi 100-as elosztót látogattam  meg, hogy átbeszélhessük az általad létrehozott lehetőséget. Amint beléptem a portájára éreztem, hogy egy különleges embernél járok. Van csirkéje, pulykája, disznója, nyula, borjúja és lova is. Mind emellett a különleges házának felépítését is saját maga és testvére végezte. Szóval egy igen találékony, ügyes, széles látóterű és tettre kész emberrel találkoztam, akivel egyből megtaláltuk a közös nevezőt, annak ellenére hogy rögtön észrevehető volt számára hogy én egy városi srác vagyok. A közös nevező pedig nem más mint a jelenlegi világrendszer hibáinak meglátása és az ezen változtatni akarás. Erről te már sokat írtál a blog bejegyzéseidben és ezt témát nagyon sokan jól ismerik. Viszont amikor ezt személyesen, egy másik emberrel is meg tudod beszélni és az nem nézz téged hülyének hanem építi a gondolatmenetet egy kiváltságos és rendkívüli eseményé fokozódik. Vége lett a rövid kis beszélgetésünknek, elkezdtük etetni az állatokat mivel hamarosan megérkeztek a szappan főző eseményre Viktor virtuális barátai, akik nem akár milyen hús, vér emberekké váltak  :)  Anita, Laci, Gyöngyi, Tamás, Zsóka, és a tesó Richard.

Mind kivételes emberek és teljesen hasonlóan látják a világot. Sokat beszélgettünk, tapasztalatokat cseréltünk, és érdekes módon mindezt teljesen súrlódás mentesen és tisztelve a másikat.  Nagy sajnálatomra de el kellett mennem, viszont másnap vissza tértem, mert annyira jól éreztem magamat a társaságukban. Zsókával jövőhét elején találkozunk személyesen, és a többiekkel is szeretnék mihamarabb találkozni.

Az egésznek a mondanivalója annyi összességében, hogy próbáljuk felvenni egymással a kapcsolatot, segíteni egymásnak, hogy megvalósuljon a célunk, álmunk. Nagyon sokan hülyének néznek minket, és ha nincs kivel beszélgetned, tapasztalatot cserélned elgyengülsz. Pont ez a jelenlegi rendszer fegyvere, hogy az embereket szétszakította egymástól (bizalmatlankodás)és félelembe űzte(politika, média hatása). Akkor leszel igazi harcos, ha minél több hasonlóan tudatos és széles látókörű embert találsz meg és ápolod vele a kapcsolatot, de nem is kell ápolni, mert érezni fogod hogy úgy vonzzuk egymást mint a mágnes. Ettől nagyobb energiát nem fogsz találni sehol :) Viszont a többség taszít, ugyan úgy mint a mágnes, ezért nem egyszerű a dolgunk. Mind emellett saját magaddal is kemény csatát vívsz. De hidd el, hogy ettől értelmesebb életcélt nem fogsz találni. Legalábbis én nem fogok! Az egymással való találkozások és tapasztalatcserék a kulcs.