jester foldal jesterclu főoldal

LÉTÜNKÉRT KÖZÖSÉG

  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  • Létünkért közösség
  •  

Befogadás

(MI)

JESTER (a"bolond") üzenete, ahol egy másfajta hajtóerőről mesél, ami eltér az üzletemberek és politikusok világától. Egy világ, ahol nem az identitások harca, hanem az elfogadás és a közösség építése áll a középpontban. Lépj be a "Zöld Sziget" közösségbe, ahol a megfáradt lelkek nyugalmat találhatnak, és ahol a föld, a mag és a víz egyesülve teremtést hoz létre. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan épít egy "bolond" új, élhetőbb világot, ahol a technológia nem különböztet meg, és ahol mindenki hozzájárulhat a közös jóhoz.

 

"Gyerekek!"

Elmondom ismét, hogy engem nem ugyanaz hajt, mint az üzletembereket, politikusokat és egyéb másokat irányító, vagy azokon keresztül érvényesülő embereket. Sajnálom, hogy sokan képtelenek vagytok elhinni ezt, de ellene nem tudok mit tenni, és nem is nagyon akarok. Nem csak az embert igyekszem elfogadni olyannak, amilyen, hanem azt is, amit éppen képvisel, vagy létrehozott, akár egyénileg, akár csoportosan. Nem kívánok sem egyént, sem csoportot megfosztani saját identitásától.

Sokan vannak, akik úgy érzik, hasonló célért dolgoznak, és nincs okom kételkedni bennük. Amit létrehoztunk, az nem más, mint egy kis 'zöld sziget' ebben a kizsigerelt világban, ahol 'megpihenhetsz'. Ezen a 'kis szigeten' gyűjtök, és gyűjtöttem össze olyan dolgokat, amik lehetővé teszik, hogy nyugalomra lelj végre megfáradt, terhekkel teli életedben. Tudjátok, jelenleg annyira ragaszkodtok a dolgaitokhoz, elképzeléseitekhez, hogy nagyon nehéz elkérni tőletek mindazt, ami ezt a 'zöld szigetet' felépíti. Egyikőtöknél mag van, másiknál föld, a harmadiknál víz... Ugyanazt szeretnétek: termést (teremtést).

Ma még sokan – mivel annyit csalódtak már az életben – úgy gondolják, inkább rohadjon rájuk, amijük van, de akkor sem adják másnak. A 'Zöld Sziget' (Létünkért Közösség), melybe benneteket meghívok, nem kíván mást, mint összerakni a 'földet', 'magot', a 'vizet', hogy meglegyen, amire vágysz. Arra való tekintettel, hogy ez a rendszer igyekszik befogadni mindent, és mindenkit, aki csatlakozni kíván – hiszen nélkülük nincs meg a 'Zöld Sziget' –, fel kell hívnom a figyelmeteket, hogy ettől a kezdeményezés nem lesz kevésbé nemes.

Ne úgy gondolkodjatok, hogy amit először jónak láttatok, és csatlakoztatok hozzá, az egyszeriben rossz lett, mert megjelent ez vagy az a személy, vagy csoport. A kezdeményezés identitása ettől megmaradt. Nem tud több energiát kivenni innen senki, mint amit befektetett. Egyszerűen nem engedi a rendszer felépítése. A számítógép nem tesz különbséget közted és a másik ember között. Képtelen erre.

Amikor egyezséget kötök egy másik, csatlakozni kívánó csoporttal, aki hasonló dolgokra törekszik, az azért van, mert jött, hozott valamit, ami segít az építésben. Sem a lelkem, sem a kezdeményezés nincs ezzel eladva. Hogyan is akarnám összekapcsolni a máshol – sejtként – működő kezdeményezéseket, ha elzárkózom a befogadásuktól? Az, hogy nem tudok, és nem is akarok senkinek sem hatalmat, sem többet adni annál, mint amit tesz, sokakat tart vissza, de ez engem megint csak nem érdekel. Viszont, amikor érzem, hogy ajánlata ezektől mentes (hatalom és anyagi vágy), befogadom a 'sejtet', mert ezek építenek fel egy ép 'testet', majd egy új, élhetőbb világot.

Barátsággal: Erős Győző (a 'bolond')
2014-05-07"